În ritmul inimii – Mark Burnell (recenzie)

mai 11, 2020

DESCRIERE

Stephanie Patrick este răvășită de moartea familiei ei într-un accident aviatic. Atunci când descoperă că prăbușirea aeronavei a fost provocată nu de o defecțiune tehnică, așa cum se specula, ci de un atentat terorist, tânăra devine motivată de un singur gând, acela al răzbunării.

Recrutată pe neașteptate de Magenta House, o misterioasă organizație secretă, Stephanie crede că a găsit mijlocul perfect de a-și atinge scopul. Conștientă că nu mai are ce pierde, se pregătește temeinic pentru a se transforma în „Petra”, o teroristă care activează în Germania, și în „Marina”, o femeie de afaceri din Londra. Contactul cu lumea spionajului internațional o face să își dea seama cât de amorțit îi este sufletul și să se bazeze doar pe intuiție.

Pe măsura ce misiunile ei devin tot mai sângeroase, iar riscurile, tot mai mari, Stephanie începe să pună la îndoială informațiile aflate despre accidentul în care i-au pierit cei dragi. Oare organizația din care face parte chiar îi spune adevărul?                            

Oare merită să-și pună în pericol viața pentru a-și răzbuna rudele?

„Un Jason Bourne feminin de care nici nu știai că ai nevoie!” Entertainment Weekly

„Stephanie este o eroină dură, perseverentă, captivantă!” Booklist

„Mark Burnell a creat un personaj complex, o eroină memorabilă. Dar cine este ea cu adevarat? Un debut excelent!” The Economist

RECENZIE

Cartea începe cu un avion prăbușindu-se, apoi o întâlnim pe Lisa, o prostituată dependentă de droguri care căutată de un bărbat pentru a-i oferi salvarea ce nu o aștepta niciodată. Însă totul vine cu un preț și Lisa (alias Stephanie) va suferi în curând o transformare totală, pe toate planurile.

Deși este o carte plină de clișee și de răsturnări de complot previzibile, pe mine a reușit să mă cucerească la început. Întotdeauna m-au fascinat poveștile despre oamenii care se ridică din cenușă motivați de diferite situații. În acest roman motivul îl reprezintă răzbunarea.

După ce Stephanie află că este posibil ca accidentul aviatic, în care a murit familia sa, să fie de fapt un atentat terorist, își găsește scopul în viață și planifică alături de un jurnalist, Proctor, își începe noua viață unde primește alte două nume: Petra și Marina. Toate caracterele sunt bine definite și diferite, astfel încât trebuie să acord laudele cuvenite autorului pentru acest lucru. Însă cu ce mi-am pierdut răbdarea a fost rapiditatea cu care personajele secundare apăreau în complot și la cu aceeași vitezăn dispăreau. A fost greu să-mi formez o opinie în lipsa elementelor de baza a personalității lor.

Într-adevăr, pe parcurs, unele descrieri și momente de reflecție interioară mi s-au părut a fi prea detaliate, prea lungi. Nu m-am putut conecta cu Stephanie, nu mi-a plăcut caracterul ei și nici scuzele în spatele cărora își ascundea cele mai proaste decizii. Nici milă n-am putut să simt pentru că situația deplorabilă în care se afla era doar rezultatul alegerilor sale, independent de trecutul ei. Sunt de părere că trecutul nu face parte din noi și nu poate fi folosit pe post de justificare atât timp cât ne-am distrus prezentul cu buna știință.

Nu am văzut încă filmul dar acum, după ce am citit cartea, cu siguranță îl voi urmări. Aștept cu nerăbdare să văd cum a fost adaptată povestea. M

Este o carte pe care o recomand să o citiți dacă vă plac thrillerele, suspansul, având toate elementele de succes (ritm, poveste, personaje) pentru a capta atenția cititorului. Romanul îl puteți achiziționa de AICI.

An aparitie: 2020

Autor: Mark Burnell

Categoria: Literatura Universala

Colectie: Leda Edge

Editura: LEDA

Nr. pagini: 528

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *