Mostenitoarea focului. Seria Tronul de clestar. Vol.3 – Sarah J. Maas – recenzie (Editura RAO)

aprilie 24, 2020

DESCRIERE

Celaena Sardothien şi-a negat harul magic vreme de zece ani. Acum,
singura ei dorinţă este să răzbune moartea prietenei ei Nehemia, iar
regele din Adarlan este principalul vinovat. Pentru a-şi duce la
îndeplinire planul, Celaena, moştenitoarea de foc a unui regat distrus,
va călători în Wendlyn, un ţinut îndepărtat în care magia încă mai
dăinuieşte. Va reuşi oare temuta asasină să îşi accepte moştenirea
nemuritoare, învingându-şi teama de necunoscut? Până unde va fi ea
dispusă să meargă pentru a-şi îndeplini promisiunea făcută Nehemiei?

RECENZIE

Această a treia parte mi-a răsturnat toate așteptările și a transformat această serie într-o experiență fantasy extraordinară cu întorsături de situație neașteptate dar în același timp bine venite, menite să prindă cititorul în lumea creată de Sarah J. Mass. Autoarea aici își dezvăluie adevăratul potențial și ne oferă un carusel al emoțiilor.

Această a treia carte începe cu Celaena rătăcind pe străzile din Wendlyn, fiind trimisă acolo sub pretextul îndeplinirii ordinelor regelui Adarlans. Este plină de furie, negare și mâhnire pentru tot ce s-a întâmplat în trecut – pierderea prietenului, a iubitului și a vieții sale oarecum normale.

Poartă cu sine un secret greu de dus – adevărul despre identitatea sa și anume ca ea nu este Celaena ci Aelin Ashryver Whitethorn Galathynius, regina pierdută a Terresenului. Este pe jumătate fae, una puternică înzestrată cu magia focului, atât de puternică încât oamenii de pretutindeni s-au temut de ea cu mult înainte de a deveni Celaena. Părăsind Adarlan și intrând în Wendlyn, unde pământul are magie, Aelin este capabilă să se schimbe între forma ei umană și în forma Fae și să-și folosească oarecum magia, deși habar nu are cum să o controleze după atâția ani de când a fost suprimată. Este disperată să respecte jurământul făcut, dar se simte pierdută și habar nu are de unde să înceapă.

În acest volum apare personajul meu preferat, Rowan – un prinț Fae, care este unul dintre șase războinici de elită aparținând reginei Maeve (mătușa lui). Rowan are misiunea de a o antrena pe Celaena, de a reuși să o facă să-și controleze darurile magice. Lecțiile cu Rowan sunt istovitoare și, în ciuda brutalității acestuia, abordării sale aspre și a mizei enorme care se află în joc, Celaena nu face progrese, la început…

Mi-au plăcut micile tachinări dintre Rowan și Aelin. Ei vor bâjbâi prin lumea prieteniei dar, în același timp, vor lupta unul împotriva celuilalt în mod constant iar chimia resimțită în tot acest timp oferă dependență cititorului. Am vrut mai mult și mai mult și am așteptat cu nerăbdare fiecare pas făcut unul spre altul.

Te revendic, Rowan Whitethorn. Nu-mi pasă ce spui şi cât protestezi. Te revendic drept prieten.

Aelin și Rowan – fanart

Ea îşi uni mâna cu a lui, sânge lângă sânge şi suflet lângă suflet, celălalt braţ al lui îmbrăţişând-o. Îşi strânseră mâinile, iar el îi şopti la ureche: – Şi eu te revendic, Aelin Galathynius.

Pe de altă parte, dezvoltarea personajului Celaena a fost incredibilă! Aceasta își face punte din durere și se ridică anunțându-și trecerea de la acea fată impulsivă, nesigură, la o adevărată regină puternică. Aici Celaena devine cu adevărat Aelin. Iar modul în care se întâmplă asta, cu ajutorul lui Rowan, este absolut fantastic!

Povestea se dezvoltă la fel ca ramurile unui copac, viața continuând pentru toți cei patru protagoniști: Celaena – pe teritoriile nordice ale tărâmului, Dorian și Chaol rămân în capitala regatului și Manon se redescopera impreuna vrăjitoarele din munți. Așadar, cititorul cunoaște mai multe detalii despre aceste teritorii și lucrurile cu care trebuie să se confrunte protagoniștii

Complotul este întotdeauna plin de acțiune și suspans, ceea ce face ca romanul să fie complet captivant. Autoarea introduce, de asemenea, personaje noi care se simt atât de vii și au personalități atât de diferite. Nu am putut literalmente să pun cartea jos, am stat toată ziua și toată noaptea citind pe nerăsuflate.

Recomand cu încredere aceasă serie persoanelor care caută o carți de fantasy captivante.

Cartea poate fi achiziționată de la Editura RAO.

Cod: RAO978-606-609-976-9

An aparitie: decembrie 2015

Autor: Sarah J. Maas

Categoria: SF & Fantasy

Categoria: Literatura Universala

Colectie: Rao Class

Editura: RAO

Format: 210 x 140 mm

Nr. pagini: 656

2 Comments

  • Maria S. aprilie 25, 2020 at 12:45 pm

    Și mie mi-a plăcut enorm acest volum! RECOMAND! Felicitari pentru recenzie.

  • Just a book lover aprilie 25, 2020 at 12:46 pm

    Recenzia ta ma face curioasa. Nu am citit seria pana acum dar cred ca ma voi apuca de ea. Multumesc pentru recomandare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *