Să nu plângi – Mary Kubica – Editura Herg Benet

martie 15, 2020

DESCRIERE:

În centrul orașului Chicago, o tânără pe nume Esther Vaughan dispare fără urmă din apartamentul ei. Printre lucrurile sale este găsită și o scrisoare, dedicată misterios „Dragostei mele“, lăsând-o pe prietena și colega ei de apartament, Quinn Collins, să se întrebe dacă Esther era într-adevăr persoana pe care credea că o știa. Între timp, într-un mic orășel de coastă din Michigan, aflat la o oră distanță de Chicago, o necunoscută apare în cafeneaua unde Alex Gallo, un adolescent de 18 ani, se ocupă de curățenie. Este atras imediat de frumusețea și șarmul fetei, dar ceea ce pornește ca un flirt inocent se transformă brusc în ceva mult mai întunecat și sinistru.

În vreme ce Quinn caută răspunsuri despre Esther, iar Alex e tot mai subjugat de vraja femeii necunoscute, maestra suspansului Mary Kubica își conduce cititorii într-o aventură incredibilă, care va culmina cu un deznodământ șocant ce ne arată că, oricât de departe și de repede am fugi de el, trecutul tot ne va ajunge din urmă.

„Un roller coaster întortocheat. Fanii romanului Fata dispărută vor adora la fel de mult și această poveste!“ (Lisa Gardner)

„Acest debut excelent se citește pe nerăsuflate și este de recomandat fără rezerve!“ (Library Journal)

„Romanul spectaculos al lui Kubica va încuraja comparațiile cu Fata dispărută.“ (Publishers Weekly)

„Un thriller care îi va face pe cititori să se întrebe ce se întâmplă cu adevărat până la ultimele pagini.“ (Booklist)

RECENZIE

Acest roman urmărește evoluția a două personaje: Quinn și Alex. Poveștile sunt spuse simultan comutând perspectiva înainte și înapoi la fiecare capitol.

Quinn este o tânără excentrică, lucrează într-un birou și locuiește cu Esther. Nu se bucură cu adevărat de meseria ei și recunoaște că nu este întotdeauna cea mai bună colegă de cameră, dar se consolează cu gândul că îi place mai mult viața din exteriorul locuinței și că în interior petrece puțin timp. Într-o zi ajunge acasă și constată că Esther a dispărut fără nicio urmă și fără niciun motiv.

Alex este un tânăr inteligent, în vârstă de 18 ani, care locuiește într-un oraș mic împreună cu tatăl său – un bețiv notoriu. El lucrează la un restaurant după ce a renunțat la o bursă pentru a putea avea grijă de tatăl lui. După plecarea mamei sale, Alex a rămas împovărat cu grija celui care îi datora de fapt îngrijire, dar care era tot timpul prea beat pentru a face asta. Într-o zi o femeie misterioasă vine în oraș iar Alex, din curiozitate și din plictiseală, începe să o urmărească pe femeie și să încerce să o cunoască mai bine.

Quinn este femeia – stereotip atât centrată pe sine, cât și lipsit de abilități de raționament de bază. „Deciziile inteligente nu sunt cu adevărat punctele mele forte”, spune ea. În imposibilitatea de a se gândi la altcineva decât la ea însăși, mai mult de trei sferturi de roman este ocupat de gândurile ei lipsite de substanță: dacă sa sune sau nu pe cineva, dacă sa bea apa sau nu dintr-un pahar, dacă să iasă sau nu din casă. A fost epuizant pentru mine.

Finalul a venit prea brusc, în opinia mea. Nu am fost surprinsă ci am fost confuză. Am simțit că povestea nu s-a desfășurat suficient pentru a face o referire la rezultat, pentru a face această „descoperire”. A fost precum o frână bruscă care m-a făcut să mă lovesc cu capul de volan. Poate e vina mea pentru că nu am reușit să mă conectez cu personajele sau poate pur și simplu autoarea nu a reușit să mă facă să îmi pese cu adevărat.

Date despre autoare

Mary Kubica deține o diplomă de licență în arte de la Universitatea Miami din Oxford, Ohio, în istorie și literatură americană.

Mary locuiește în afara orașului Chicago împreună cu soțul și cei doi copii. În timpul liber se bucură de fotografie, grădinărit și îngrijirea animalelor la un adăpost local. „Fata cea buna” este primul ei roman.

DETALIILE CARȚII

ISBN: 978-606-763-232-3

Data apariției: iunie 2019

Număr de pagini: 352

Format: 13×20 cm

Tip copertă: broșată

Colecție: Passport

Editura – HERGBENET

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *