Love si luck. O calatorie norocoasa prin Irlanda – Jenna Evans Welch (editura EPICA)

decembrie 4, 2019

DESCRIERE

De la autoarea romanului de succes, bestseller New York Times, Love & Gelato.

Să călătoriți prin Irlanda este o experiență unică.

Fiindcă ai de-a face cu un tărâm fermecat, așteaptă-te să ți se întâmple tot felul de Iucruri neprevăzute și minunate.

Trei adolescenți pornesc într-o inedită călătorie prin Irlanda și desoperă, treptat cât de multe lucruri îi leagă și cum se poate vindeca un suflet rănit. Addie vizitează Irlanda, supranumită insula de Smarald, cu ocazia extravagantei nunți a mătușii sale. Astfel, speră să-și ia gândul de la o decizie neinspirată, în urma căreia s-a ales cu inima frântă. Dar lan, fratele ei preferat, nu vrea să o lase să-și uite greșeala, iar pisălogeală lui duce la certuri între ei doi, altădată nedespărțiți. Când fata descoperă un ghid de călătorie neobișnuit, Irlanda pentru cei cu inima frântă, uită pentru o vreme de zbuciumul ei și de criticile lui lan.

Apoi totul ia o întorsătură neașteptată. Fata se trezește că face turul Insulei de Smarald în cea mai mică mașină din lume, împreună cu lan și cu amicul lui, simpaticul Rowan. Pe măsură ce străbat dealuri înverzite și întâlnesc castele parcă desprinse din povești, Addie speră că ghidul ei de călătorie o va ajuta să depășească suferința și să-și recapete încrederea în sine.

RECENZIE

Cititorii o urmăresc pe Addie, care se află în Irlanda, cu familia ei, pentru nunta mătușii sale. Proaspăt ieșită dintr-o relație, Addie are un secret care o macină. Nu știe dacă dezvăluirea acestuia i-ar aduce liniștea sau dezastrul așa că își crează propriul plan pentru cucerirea păcii inimii. Iar deciziile imprevizibile, chiar și pentru ea, o vor ajuta în această misiune.

Cu toate că titlul romanului ne duce cu gândul la dragoste și noroc, în realitate acțiunea cuprinde foarte puțin romantism, cartea fiind în cea mai mare parte despre iubirea de sine, despre vindecarea inimii, despre refacerea relațiilor familiale destrămate și etapele prin care Addie trebuie să treacă. Pentru că ea nu și-a pierdut doar încrederea în oameni ci și în ea însăși, dar este decisă să își panseze rănile și să cucerească zidul pe care singura l-a ridicat.

Călătoria pe care o face Addie în Irlanda este mai mult decât o decizie nesăbuită, mai mult decât un risc asumat, este o călătorie a regăsirii sinelui. I se alătură fratele ei enervant, Ian, și misteriosul său prieten Rowan. Cu toate acestea, deși Love & Luck este o lectură drăguță, nu m-am putut conecta cu personajele îndeajuns de mult încât să-mi pese de ele. Am privit totul cu detașare dar acest lucru nu mi-a îngreunat lectura pentru că romanul se citește ușor și rapid.

Găsim câteva mesaje frumoase ce subliniază importanța de a fi „tu” și de a nu-i lăsa pe ceilalți să te închidă într-o cutie. Relațiile dintre frați au fost frumos înfăptuite remarcându-se prin nevoia de susținere reciprocă, indiferent de cât de puțin arătăm că avem nevoie de un umăr pe care să plângem.

Această carte se adresează inimilor frânte. Addie avea inima frântă de un băiat, da. Dar putem avea inima făcută bucățele în atâtea moduri, de atâția oameni: un frate, o soră, de un părinte, un prieten etc. Nimeni nu ne spune vreodată când să ne așteptăm la aceste lovituri și nici cum să ne adunăm sufletul de pe jos. Jenna Evans Welch încearcă prin această poveste draguță să ofere o parte dintre răspunsurile pe care le căutam.

An aparitie: 2019
Autor: Jenna Evans Welch
Categoria: Carti pentru adolescenti, Young Adult
Editie: Necartonata
Editura: Epica
Nr. pagini: 320

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *