Cele două cuvinte magice: vacanta munte

noiembrie 8, 2019


Călătoria este terapia mea, natura este casa mea!

De ce ar trebui să călătorim cât mai des în această viață? Pentru că vom fi mai fericiți. Acest fapt este o certitudine dovedită științific. Suntem mai fericiți dacă depășim cât de des posibil zona de confort și îmbrățișăm farmecul naturii. Vom începe să apreciem mai mult lucrurile mici și astfel, vom avea mai multe motive să zâmbim. De aceea, odată cu apariția primului copil, deși păream ușor descurajați, crezând că ne va fi greu să cutreierăm țara sau lumea cu scutece după noi, am continuat să cultivăm această pasiune ori de câte ori am avut ocazia. Iar în momentul în care am spus cele două cuvinte magice: vacanta munte bucuria fetiței noastre a fost, ca de fiecare dată, imensă, iar nerăbdarea i-a furat până și somnul în noaptea dinaintea plecării.

Cât de importante sunt bagajele atunci când ai un copil?

Dacă înainte un rucsac ne era suficient, acum, că avem un copil de care trebuie să avem grijă, bagajele au devenit foarte importante. Dar nu trebuie să faceți greșeala să vă puneți tot șifonierul în genți sau să luați un geamantan de jucării, luați doar lucrurile esențiale. Pe lângă lucrurile de igienă personală, noi am ales un singur schimb de haine pe zi pentru adulți și două pentru copil. Indiferent de locul unde vă duceți, întotdeauna veți găsi soluții care să vă permită spălarea unei bluze sau a unui tricou. În privința jucăriilor, am trecut și noi prin etapa în care voia să avem un portbagaj plin de animale de pluș dar i-am explicat, în joacă, faptul că acolo unde mergem nu vor avea loc toate și vor fi triste dacă rămân singure în mașină. A funcționat această strategie, dar am aflat că și promisiunea achiziționării unui nou companion de joacă de la destinație are același succes.

Ce stațiune „child – friendly” alegem?

România a evoluat la acest capitol, față de anii anteriori, și acum în majoritatea stațiunilor montane se desfășoară activități pentru copii, au fost renovate parcurile și locurile de joacă iar pensiunile și hotelurile au înțeles că atunci când faci copii fericiți, părinții vor reveni garantat. 

Cu toate acestea, din punctul meu de vedere, stațiunea Bran este una dintre stațiunile în care copii vor avea întotdeauna ceva frumos de făcut. Bineînțeles acest lucru este posibil datorită faptului că Brașovul, Poiana Brașov, Rucăr, sunt la o distanță mică iar activitățile se pot diversifica în funcție de dorințele fiecăruia. 

Unde ne cazăm?

Noi am ales întotdeuna hoteluri sau pensiuni care ne pot pune la dispoziție camere de familie sau camere triple. Deși am fi reușit să dormim toți trei într-un singur pat, am considerat că nu este necesar să renunțăm la confort pentru câțiva zeci de lei în plus. Diferența între o cameră dublă și una triplă deseori este insesizabilă, dar avantajele merită chiar și un preț mai mare. Am descoperit, de curând, AZ Turism și datorită informațiilor puse la dispoziție pe platforma online am ales să ne cazăm la Hotel Flo Mary Bran, loc unde vom beneficia de SPA dotat cu jacuzzi si saună uscată, loc de joacă pentru copii atât exterior cât și interior, camere de familie și chiar room service. Iar căutarea a durat doar câteva minute, spre deosebire de anii anteriori când am petrecut chiar și două zile folosind alte modalități de alegere a cazării.

Ce vizităm?

Deși ați fi tentat să răspundeți că în Bran vom vizita Castelul Bran, adevărul este că trebuie să analizăm situația în funcție de vârsta celui mic. Un copil de până la vârsta de 2-3 ani nu va putea fi fascinat de interiorul acestui castel, tocmai pentru motivul că acolo nu va găsi nicio regină magică. Cu toate acestea, sunt convinsă că sunt și copii răbdători, care privesc curioși lumea exterioară și se bucură de fiecare detaliu. La noi nu a fost cazul. Când l-am vizitat prima dată cu Delia, pe atunci în vârstă de 2 anișori, efectiv am alergat prin castel, aruncând câte o privire fugitivă pentru a spune totuși că nu am plătit degeaba biletele.

În schimb dacă v-ați hotărât să vizitați stațiunea pe timp de iarnă, în Bran există şi o pârtie pentru copii deservită de un baby-schi iar la baza pârtiei se pot închiria echipamente. De asemenea, pârtiile din Poiana Braşov sunt la aproximativ 30-40 de minute de mers cu maşina. Un alt loc care ar putea fi iubit de copii este Peștera Liliecilor, situată în satul Peștera, aflat la 5km de comuna Moeciu. Numele peșterii este dat, firește, de existența unei numeroase colonii de lilieci în interiorul ei.


Călătoria te învață că indiferent cât de multe cunoști, este mereu mai mult de învățat – The Cultureur.

Indiferent ce veți alege să vizitați, unde alegeți să vă cazați, un singur lucru este cert: clipele petrecute în familie sunt cele mai frumoase iar amintirile rămase în inima copiilor din fiecare vacanță vor reprezenta, peste ani, fundația de aur a sufletului. Munciți pentru fericire și profitați de ea cu fiecare ocazie. Viața e prea scurtă pentru a fi trăită într-un singur loc.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog2019.

7 Comments

 • Toaca Petrut noiembrie 25, 2019 at 12:21 pm

  imi plac calatoriile, timp sa am

 • Sofia Maria noiembrie 25, 2019 at 1:35 pm

  Iubesc muntele dar si marea in acelasi timp iar facutul bagajelor cu un copil care le vrea pe toate cu el e dificil . Multumim de informații!

 • Gavriloi Adina noiembrie 25, 2019 at 7:15 pm

  Îmi place să călătoresc, mai ales pe la noi prin țara noastră frumoasă.Acum, când copilul este mare, totul este mult mai simplu și mai rapid.Totuși, eu aleg vacanțele la mare sau în ținuturi mai călduroase, pentru că locuiesc la munte.

 • Sophie Anne Black noiembrie 26, 2019 at 7:17 pm

  Ador calatoriile! Dar crescand intre munti prefer zonele tropicale, unde oricat te-ai uita cu ochii nu vezi dealuri sau munti, ci doar nisipi, mare sau oceanul infinit.

 • Grecu Monica noiembrie 28, 2019 at 5:46 am

  Foarte util articolul,mai ales ca iubesc ieșirile la munte

 • Huzea Florentina decembrie 24, 2019 at 8:51 am

  Util articolul. Imi place la munte

 • Borzos Claudia decembrie 26, 2019 at 9:27 am

  Super tare sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *