Cu maşina spre Zagreb – capitala albastră a Croaţei

octombrie 31, 2019

Dacă nu știi unde mergi, orice drum te duce acolo – Lewis Carroll.


Nu mi-am dorit niciodată o viață convențională. Este suficient faptul că realitatea socială mă aruncă într-un prezent de care simt nevoia să fug uneori. N-am vrut niciodată să fiu blocată într-o clădire de birouri toată ziua şi să ştiu pe de rost programul meu săptămânal. Nu am vrut să memorez fiecare groapă din asfalt din drumul meu spre casă. Viaţa e mai mult decât atât, trebuie să însemne mai mult.

Călătoria înseamnă libertate, înseamnă să te pierzi în cele mai uimitoare locuri. Vreau ca fetiţa mea să vadă obiceiurile altora, să cunoască diferenţele culturale şi să înveţe că e minunat să fim diferiţi. Iar dincolo de oameni poate încerca o limbă nouă, o mâncare specială s.a, oportunitățile fiind nesfârșite.

Pentru că se apropie cu paşi rapizi Crăciunul, anul acesta am ales să vizităm Zagreb (Croaţia) unde se desfăşoară cel mai frumos târg de Crăciun (votat în ultimii ani).

Am aflat că acolo ne aşteaptă mult mai mult decât cumpărături. Vom avea parte de numeroase concerte, evenimente muzicale, dansuri live, patinaj pe gheață și, desigur, mâncarea delicioasă. Am decis să parcurgem drumul cu maşina şi să ne bucurăm de avantajele acestei alegeri. Astfel vom putea vizita mai multe oraşe din ţările pe care le vom traversa, ne vom putea opri oricând pentru a admira un timp mai îndelungat un anumit obiectiv turistic, iar cazarea va depinde doar de decizia noastră spontană.

Pentru că în astfel de călătorii spaţiul a fost mereu o problemă, bagajele fiind întotdeauna prea multe, dar niciodată suficiente atunci când ai un copil de 6 ani, care ocupa mult spaţiu doar cu animalele de plus, companionii ei de nelipsit.

Iar pentru că, pe lângă vizitarea târgului de Crăciun, vom merge să ne distrăm şi pe o pârtie de ski de pe lângă Zagreb, în acest an am optat pentru o cutie portbagaj pentru maşină. Pe autogedal.ro am găsit exact ce căutam: o cutie cu deschidere dublă, care poate fi făcută din ambele părţi şi care poate transporta până la 6 perechi ski-uri de max. 190cm sau 4 snowboard-uri. Bineînţeles, nu vom folosi 6 ski-uri dar mă simt mai confortabil ştiind că rămâne loc în plus.

Cu toate acestea nu ne-am oprit aici. Văzând ce oferte bune sunt, am achiziţionat şi un suport biciclete cu prindere pe cârligul de remorcare, dat fiind faptul că suntem pasionaţi de libertatea pe care o oferă explorarea naturii pe bicicletă şi ne lipsea acest accesoriu auto care va fi folosit, cu siguranţă, în următoarea vacanţă la Braşov.

Soţul meu s-a ocupat de componentele auto mai puţin cunoscute mie şi a asigurat maşina cu un scut auto de calitate, pentru a preveni eventualele neplăceri pe timpul călătoriei.

Fetiţa noastră a contribuit şi ea la elaborarea planurilor acestei vacanţe şi a scris o scrisoare lungă pentru Moş Crăciun, pe care ne-a înmânat-o şi ne-a poruncit să o dăm Moşului care se află acum în Zagreb, aşteptându-ne. Una dintre dorinţele trecute în listă este „o vacanţă cu rulota”. Şi pentru că această dorinţa este şi pe lista noastră, iar ea a fost o fetiţă foarte cuminte, cererea i se va îndeplini în primăvara următoare.

Până atunci, pe lângă bagaje, punem în maşină tot entuziasmul şi plecăm spre o noua aventură!

Acest articol a fost scris pentru Superblog2019.


No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *