Te salut, generaţie în blugi!

octombrie 29, 2019

Stilul vestimentar creşte şi se dezvoltă odată cu trecerea anilor, este o evoluție influenţată în timp de diverși factori legați de stilul de viață pe care îl adoptăm.

Dacă m-aţi fi întrebat acum câţiva ani care este stilul vestimentar care mă reprezintă, v-aş fi spus ca nu contează cu adevărat ce port, deoarece alegerea vestimentaţiei depindea doar dispoziția mea. Cel mai important era felul cum mă trezeam dimineaţa. Apoi, mă îmbrăcam în consecinţă. Însă a existat, în cea mai mare parte a vieţii mele, o alegere vestimentară care se potrivea oricărei stări de spirit: întodeauna blugii asortaţi cu o pereche de adidaşi damă îmi ofereau cea mai bună dispoziţie de care aveam nevoie pentru a supravieţui oricărei zile. Foarte rar tocurile înalte mă faceau să mă simt încrezătoare și puternică, ba dimpotrivă.

Perechea perfectă de blugi va ascunde ceea ce trebuie ascuns și va îmbunătăți ceea ce trebuie arătat. Dacă aveam o pereche de blugi preferată, o purtam aproape zilnic până când semnele de uzura erau prea evidente. Dar dacă era o ruptură, care putea fi reparată fără a se observa prea mult acest lucru, cu un ac şi aţă rezolvam drama mea. Nu-mi puteam imagina cu adevărat garderoba fără cel puțin zece pereche de blugi potriviți.


Privind înapoi, în cea mai mare parte a vieții mele îmi dau seama că am evitat să am o relație toxică, obsesivă cu hainele. Nu am fost dependentă de un anumit stil vestimentar şi nu am căutat în mod constant validarea, dar recunosc faptul că achiziţionarea acelei perechi de blugi, atât de mult dorită, sau a acelui tricou inscripţionat cu un mesaj motivaţional care mă reprezenta, deseori a transformat o zi ce părea pierdută, într-una câştigată.

Dar anii au trecut, iar odată cu ei adolescenţa şi studenţia. Alegerea carierei mi-a schimbat total stilul vestimentar şi cu regret am lăsat-o pe domnişoara în blugi în urmă pentru a-i face loc doamnei avocat, care trebuie să se prezinte în costum office la birou, în faţa clienţilor şi în faţa altor instituţii. Am început să apreciez şi acest stil vestimentar, atât de străin pentru mine la început.

sursa – answear.ro

Cu timpul am descoperit că este o adevărată plăcere să asortez costumul office, format din pantaloni, cămaşă şi sacou, cu încălţămintea de damă potrivită. Iar, din fericire, a purta haine profesionale nu mai înseamnă neapărat cămașă albă și pantaloni negri, având libertatea de a ne juca precum un pictor cu o paletă diversă de culori sau motive fashion. Acum tocurile sunt nelipsite, fie că vorbim despre cele de dimensiune foarte mică sau despre cele care te ajută să priveşti lumea de mai sus cu câţiva centimetri. Am învăţat să iubesc armonia creată din culorile şi texturile potrivite, iar pe answear.ro găsesc întodeauna tot ce am nevoie, astfel încât să mă bucur cu adevărat de o ţinută care să mă facă să mă simt elegantă dar şi confortabil.

Dar oricât de uimitor mă face să mă simt noul stil vestimentar, eu revin la pasiunea mea pentru jeanşi, de fiecare dată când pot. Mai ales că am făcut o promisiune importantă faţă de propria-mi persoană: să nu uit niciodată de fata în blugi, de visurile şi speranţele ei. Iar atunci când viaţa va deveni prea complicată, fata în blugi îmi va aminti că orice rezolvare începe cu un zâmbet.

Te salut, generaţie în blugi şi nu te voi uita niciodată.

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2019.

One Comment

  • TOACA IULIANA noiembrie 25, 2019 at 12:18 pm

    imi plac blugii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *