Noi și vitamina C

octombrie 27, 2019

Vă mărturisesc că am fost foarte bucuroasă când am văzut tema Probei cu nr 11 – Superblog 2019, pentru că mi s-a oferit ocazia de a vorbi despre Vitamina care nouă ne-a îmbunătățit substanțial viata – Vitamina C.

Am avut norocul să port numele Cristina și aș putea spune că am ales să vorbesc despre această vitamină datorită inițialei numelui sau pentru că blogul unde citiți acest articol începe cu litera „C”, dar nu v-aș spune adevărul. Dacă ar fi fost altă literă care să se potrivească altei vitamine eu tot despre Vitamina C aș fi vorbit, pentru că este cu adevărat ajutorul nostru în privința sănătății. Nu am știut dintodeauna despre beneficiile acestei vitamine. La mine totul a început odată cu noua mea slujbă, cea în care nu îți iei niciodată concediu, nu ești plătită în bani, ci doar în dragoste: slujba de a fi mamă.

Nu este ușor să fii mamă, mai ales dacă ești la primul copil. Pe cât de minunat este sentimentul de a-ți ține pruncul în brațe, de a-i simți inima bătând la pieptul tău, pe atât de înfricoșător pare totul. Odată ce am ajuns acasă împreună cu bebelușul, au început caruselul de griji și întrebări – Dacă copilul plânge, de ce plânge? Dacă tace, de ce nu scoate niciun sunet? E prea roșu în obraji? A mâncat suficient? Îi e cald? Îi e frig? Cât trebuie scos afară din casă? Și deseori răspunsurile primite de la apropiați erau atât de diferite, încât am încetat să mai întreb. În schimb am devenit mai atentă și am învățat singură limbajul fetiței mele, chiar dacă nu putea încă vorbi, eu o înțelegeam.

Există un moment în viața fiecărei mame care speri să nu vină niciodată, deși este esențial pentru o bună dezvoltare a sistemului imunitar: nu vrei să îți vezi copilul răcit, bolnav. Iar eu n-am făcut deloc excepție de la regulă și am reușit să intru în panică la primul semn de febră sau primul nas înfundat. Atunci, singurul om de pe planetă pe care îl doream să fie lângă mine era doctorița pediatru. Într-una dintre vizitele medicale, doctorița mi-a vorbit despre Vitamina C și despre scopul ei de prevenție și chiar de ajutor în cazul virozelor. Ne-a explicat că vitamina C este singura vitamină pe care organismul nostru nu o produce, așa că aceasta este deosebit de importantă, mai ales la copii.

Acum, când îmi amintesc de acest moment, mi se pare atât de îndepărtat încât parcă nu a existat niciodată o zi în care Vitamina C să nu se afle în casa noastră, sub diferite forme. Fie că vorbim despre consumul unei lămâi, fructul preferat al Deliei, fie că ne ducem la borcanul cu miere și cătină pentru una sau mai multe lingurițe de sănătate ori alegem un supliment alimentar din gama diversificată de astfel de produse descoperită recent într-o farmacie online – Farmacia la Preț mic, vitamina C este cea care a grăbit vindecarea pe timpul răcelilor și care, administrată preventiv, a redus considerabil numărul virozelor atunci când Delia a intrat în colectivitate. Astfel cea mai gravă formă de răceală s-a manifestat doar prin febră ușoară și mucozități.

Am să vă dezvălui și un secret: Au trecut 6 ani și nu știm cum arată antibioticele, pentru că nu a fost nevoie de ele, atât de blânde au fost cu noi virozele.

Dar nu numai Delia se bucură de beneficiile acestei vitamine magice, ci și noi, pentru efectul antioxidant, pentru susținerea imunității, pentru îmbunătățirea stării de spirit, pentru că pur și simplu este aliatul nostru.

One Comment

  • Gavriloi Adina octombrie 29, 2019 at 6:30 pm

    Anul acesta am apelat și noi la suplimente cu vitamina C.
    Nu știu de ce, parcă mi se pare că fructele și legumele nu mai sunt ce au fost și parcă nu mai conțin vitamine așa mult ca pe vremea copilăriei mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *