De ce ar trebui să îți iei concediu și să faci ocolul Pământului alături de Christian Tour?

octombrie 15, 2019

„Tot ce un om îşi poate imagina, într-o bună zi un altul va realiza.”

Asta ne spune Jules Verne în faimoasa operă literară „Ocolul Pamântului în 80 de zile”, descriind atât de frumos libertatea, acea condiție esențială pe care o iubim, o dorim, dar o ținem captivă. Luăm dorințele, visurile, și, după ce le privim, zâmbind amar, le închidem și aruncăm cheia. Apoi admirăm cum alții le împlinesc și ne întrebăm de ce nu suntem noi, aceia? Răspunsul este pe atât de simplu, pe cât de dureros: pentru că noi am decis să nu luptăm pentru ele, noi am abandonat cursa înainte de a ne alinia la start.

Cea mai dificilă parte în a face o excursie în jurul lumii nu este costul acesteia sau locurile alese pentru cazare sau mijloacele de transport. Cu toții suntem conștienți că dacă am lăsa mai puțini bani în mall, dacă am renunța la achiziționarea acelui telefon foarte scump, dacă am trata cu dezinteres vreun viciu, dacă punem acest vis pe primul loc, sunt sigură că bugetul nu va mai fi o problemă.

Vremea nu reprezintă nici ea vreun impediment, indiferent de prognoza meteo. Iar persoana pe care o dorești să te însoțească este ușor de găsit. Cea mai dificilă parte pentru acest ocol al Pământului este să iei hotărârea. Să ai curajul să dezlegi lanțurile visurilor tale și să le lași să zburde în libertate. Pentru ajutor eu am apelat la ofertele CHRISTIAN TOUR, care mi-au oferit imboldul necesar.

În ceea ce mă privește odată ce decizia a fost luată, nu mi-a mai rămas decât să mă pregătesc pentru o experiență de neuitat. Am făcut bagajele înainte să aleg destinațiile, pentru a lăsa emoția elementului surpriză să dăinuiască mai mult timp. Să nu vă gândiți că trebuie să luați tot șifonierul pentru aceasta aventură. Sunt suficiente lucrurile strict necesare, câteva haine pentru zilele reci și câteva pentru zilele calde. Apoi am adăugat trei cărți pentru a îmbogăți călătoria și bagajul a fost gata!

Fac parte dintre aceia care nu ştiu niciodată încotro se îndreaptă într-o călătorie până nu ajung la o destinaţie. – Anna Louise Strong

Alegerea destinației este partea cea mai interesantă. Am studiat recomandările multor agenții de pe piață, însă doar la CHRISTIAN TOUR am găsit oferte de nerefuzat. A fost o adevărată plăcere să citesc despre fiecare circuit în parte, să privesc pozele și să las imaginația să zburde pe acolo. Am oscilat între circuite exotice Christian Tour și circuite culturale Christian Tour, unde aș fi putut alege Albionul si Nestematele Beneluxului 2020 și să vizitez Viena – Salzburg – München – Heidelberg – Luxembourg – Haga – Amsterdam– Rotterdam, Anvers –  Canterbury – Londra – Greenwich – Windsor – Oxford – Stratford – Bruges, Bruxelles – Köln – Valea Rinului – Frankfurt – Praga.

PLANURILE

De această dată am ales un circuit dintre cele exotice în Tara de foc și Patagonia . Mi-am propus să descopăr regatul celebrului dans tango și să învăț mai multe despre Ushuaia și Canalul Beagle. Recunosc, sunt o pasionată de drumeții iar posibilitatea de a mă bucura în El Chalten –
capitala argentiniană a trekking-ului – de liniștea naturii și de traseele minunate mi-au transformat bucuria în nerăbdare. Această activitate trebuie neapărat încercată de toată lumea, indiferent că ați mai făcut asta până acum sau nu. Este o modalitate extraordinară de conectare cu natura și evadare din stresul societății.

Dar asta nu e tot!
Ghetarul Perito Moreno din El Calafate, fiind unul dintre puținii ghețari care continuă sa se extindă, expansiune pentru care oamenii de știință încă nu au nicio explicație, este un loc obligatoriu de văzut .

La fel, trebuie neapărat să adăugați pe lista de neratat și o vizită în Parcul National Torres del Paine alcătuit din ape, lanțuri montane, ghețari, având un peisaj care impresionează vizitatorii de pretutindeni.

DELICII CULINARE

Abia aștept să mă bucur, aici în patria fripturilor de vită de toate felurile, de o porţie zdravănă și gustoasă de vită fragedă argentiniană. De asemenea nu aș rata sub nicio formă deliciile culinare autohtone: „choripanul”, „milanesa” sau „gambas al ajillo”, acestea fiind cele mai des întâlnite oferte culinare cu care oaspeţii sunt răsfăţaţi de către localnici.

Argentina este țara melancoliei, țara dorului, așa că cine s-ar fi putut mai bine încadra în acest peisaj decât persoana iubită?! Iar Christian Tour are grijă de fiecare detaliu, planificând cu atenție, pentru amandoi, itinerariul, cazarea și mijloacele de transport.

Din Argentina în America de Nord

Dacă ne uitam pe hartă, distanța între Argentina și America de Nord este de numai câteva degete. De ce am vedea-o altfel în realitate? Așa că, planul nostru este ca la sfârșitul acestui circuit să privim viața de pe străzile din New York – orașul care nu doarme niciodată. Dorim să simțim nimicnicia atunci când privim spre Statuia Libertății, să admirăm arhitectura caselor și căldura oamenilor.

Dacă vi se pare drumul lung până la destinație, să știți că nu este asa. Cel mai lung drum este cel de acasă și până la aeroport – pentru că purtăm cu noi emoțiile, așteptările, nerăbdarea, care sunt mult mai greu de dus decât bagajul de mână. Dar sunt cele mai frumoase emoții, iar din această călătorie ne vom întoarce, cu siguranță, mult mai bogați în amintiri și sentimente.

La întoarcere, dorința soțului meu este să poposim în câteva orașe europene. Încă nu ne-am hotărât unde vor fi opririle, dar atât timp cât prietenii de la Christian Tour sunt la un telefon distanță, nu ne facem nicio grijă.

Lista locurilor uimitoare este incredibil de lungă, așa că începe să planifici. Dacă tu nu îți iei visurile în serios, cine să o facă?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog – proba nr 5.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *