Plăcerea cafelei și frumusețea varietății – ritualul unei zile perfecte!

octombrie 13, 2019

Incredibil cum lumea începe să se schimbe prin ochii unei cești de cafea. – Donna A. Favors

Unul dintre momentele din viață care nu sunt niciodată de ajuns îl reprezintă pauza de cafea. Sunt încă în căutarea acelui motiv important pe care să îl invoc, pentru a avea doar un pic de timp liber în plus dedicat espresso-ului meu minunat și plin de aromă. Personal, chiar am nevoie! De obicei, savurez cafeaua singură, în deplină liniște, citind câteva pagini dintr-o carte, pentru că îmi petrec viața având butonul forward apăsat iar clipele pe care reușesc să le împrumut doar pentru mine, reprezintă adevăratul moment de plăcere. Timpul meu de cafea.

Un studiu publicat în Current Neuropharmacology a statuat faptul că acest buton de pauză al vieții – cafeaua poate îmbunătăți abilitățile cognitive, poate aduce starea de bine și poate înlătura stresul. Cafeaua este cea mai consumată băutură din lume ( 1,6 miliarde de cani consumate pe zi), imediat după apă.

Cum aș putea să transform o pauză prea scurta în ceva care durează mai mult? Dacă m-ați fi întrebat ieri, nu aș fi știut să vă dau răspunsul. Dar astăzi l-am găsit în magazinul online magNET.ro

Nu, nu am vorbit cu echipa magNET pentru a-mi pune o pilă bună șefului meu (deși nu ar fi o idee tocmai rea, nu-i așa?), ci mi-a surâs norocul și aici am descoperit Espressorul automat Philips Latte Go cu personalizare la o atingere de buton pentru o varietate de cafele. Pentru clipele mele de răsfăț folosesc cafea boabe și aleg una dintre cele 12 setări ale măcinării (de la fin spre grunjos) dar poate fi folosită și cafeaua măcinată. Râșnița de cafea formată 100% din ceramică are grijă să păstreze aroma îmbietoare, nemodificată, iar afișajul tactil intuitiv, foarte ușor de folosit, restrânge la minimum timpul preparării, pentru a lăsa restul clipelor dedicate savurării unui cappuccino delicios.

Dar răsfățul nu se oprește aici pentru ca sistemul de lapte LatteGo oferă o
spumă de lapte fină şi cremoasă, datorită camerei de spumare rapidă a sistemului de lapte pentru un caffe latte perfect!

Iubesc să asortez aroma cafelei în funcție de starea de spirit. Astfel, zilele mai amare au nevoie să fie îndulcite cu un cappuccino, buna dispoziție poate fi savurată alături de un espresso, iar zilele pline de provocări pot fi înfruntate cu o cafea simplă, neagră preparată cu Philips Latte Go și al său sistem Aroma Extract pentru echilibrarea temperaturii de preparare și extragerea aromei.

Deși aceste preferințe sunt stereotipuri, dacă te uiți suficient de atent la persoana care consumă un tip anume de cafea, vei descoperi că și personalitatea are ceva de spus în această alegere. Un espresso mic poate fi foarte amar și foarte intens, la fel, persoana care o consumă poate avea și o personalitate destul de intensă sau îndrăzneață, spun specialiștii. Eu tind să ofer credibilitate acestei informații pentru că ma regăsesc pe deplin în această descriere.

Dar indiferent de motivul pentru care aleg astăzi o aromă sau alta de cafea, un lucru este sigur: experiența este acum maximizată cu Philips Latte Go și astfel, am reușit să fur timp, timpului.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog
Proba 4. Plăcerea cafelei și frumusețea varietății – ritualul unei zile perfecte!

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *