Mai fierbinte ca focul – Jennifer L. Armentrout (Apocalipsa elementelor – vol 1) – Editura LITERA

septembrie 23, 2019

DESCRIERE

UN SINGUR SĂRUT AL EI POATE FI FATAL.

Layla, în vârstă de 17 ani, și-ar dori să fie o fată ca oricare alta – să meargă la liceu și să-și dea întâlnire cu Zayne cel superb, de care e îndrăgostită de când se știe.

Pe jumătate demon, pe jumătate gargui, Layla poate însă ucide printr-un singur sărut pe oricine are un suflet, inclusiv pe Zayne, iar asta înseamnă să ascundă față de cei dragi latura ei demonică.

Mai mult, abilitățile unice pe care le are, o picătură din sângele ei și o carte misterioasă sunt elementele-cheie care ar ajuta demonii să iasă la suprafață și să provoace sfârșitul lumii.

„Palpitantă, inteligent construită, ușor de parcurs, această carte ar trebui să treacă în zbor prin mâinile tuturor amatorilor de paranormal.“ – Booklist

Un ritm bine dozat și condimentat cu detalii misterioase ce le permit lui Romeo și Julietei să leșine unul în brațele celuilalt, iar apocalipsei zombi să-și urmeze cursul.“ – Publishers Weekly „Firul narativ se întrețese în egală măsură din suspans și romantism.“ – Kirkus Review

Personajele sunt complexe, intriga e bine gândită, iar surprizele, întorsăturile și complicațiile merg drept la țintă.-San Francisco Book Review

Pe primul loc în topul New York Times și în rândul autorilor internaționali de bestselleruri, Jennifer L. Armentrout locuiește în Charles Town, Virginia de Vest.

Scriitoare prolifica, ea declară că dedică scrisului opt ore pe zi, iar în rest își petrece timpul citind, urmărind filme cu zombie sau plimbându-se împreună cu soțul ei și cu câinele. Visul ei de a deveni scriitoare a luat naștere în timpul orelor de matematică, când scria nuvele… Armentrout scrie literatură paranormală pentru adolescenți, cărți de science fiction, fantasy și romance contemporan. Opera să e publicată de edituri importante și a primit numeroase premii, ce îi atesta valoarea.

Unul dintre romanele sale pentru adolescenți, Obsidian, urmează să fie ecranizat. Este considerată un autor „hibrid”, care și-a publicat cu succes cărțile în regim de self-publishing, având și contracte cu mici publicații independente sau cu edituri clasice. De asemenea, Armentrout organizează evenimente anuale ce adună laolaltă peste o sută de autori de bestselleruri pentru adolescenți și adulți.

RECENZIE

Acțiunea o urmărește pe Layla, care este o anormalitate în lumea ei paranormală, pentru ca este jumătate Gardian și jumătate Demon. Gardienii sunt ființe gargui care sunt preocupate de a trimite demonii înapoi în Iad. Layla nu și-a cunoscut niciodată părinții. Știe doar că mama sa este Demon iar tatal său Gardian. Știe că a fost adoptată de mică de gardieni și datorită puterii ei de a însemna demonii, îi ajută pe aceștia să curețe lumea de ființele întunecate. Din cauza jumătății ei demonice nu poate avea o viață normală, sărutul ei putând fura sufletul (la propriu).

I-am marcat pe toți cei întâlniți, până la ultimul, știind foarte bine că, mai târziu în acea noapte, aveau să fie descoperiți de Gardieni. Uneori, dar nu adesea, mă întrebam dacă era cinstit că demonii habar n-aveau, când mă izbeam „accidental” de ei, că după aceea aveau să fie ca o țintă. Însă nimic nu mă oprea.

Crescând în acest clan al Gardienilor, Layla a fost învățată să urăscă partea sa întunecată și demonii în general. Dar, în urma a ceea ce trebuia să fie o simplă însemnare, Layla îl întâlnește pe Roth, un demon de nivel superior și periculos iar tot ceea ce Layla cunoștea despre ea însăși este pus la îndoială.

Conceptul de a avea întregul sistem de credințe al Laylei contestat, zguduit și, în cele din urmă, răsturnat ca urmare a întâlnirii lui Roth și modalitatea în care ea face cunoștință cu lumea demonică este prezentat extraordinar de autoare și oferă romanului, pe lângă ritmul alert al acțiunii, un conflict psihologic folosit ca un test pentru evoluția personajului.

Există și un triunghi aici, dar consider că nu afectează prea mult povestea acest lucru. Este genul de triunghi despre care știi unde se îndreaptă, așa că nu m-a deranjat prea mult, dar povestea putea fi la fel de frumoasă și fără el.
Pe Roth l-am asociat cu Daemon din seria Lux, iar pe Zayne cu Stefan din Jurnalele Vampirilor. Iar autoarea a reușit să redea, în acest volum, punctele ce mai importante ale acestor personaje.

Lăsând elementele fantasy deoparte, cartea aceasta transmite un mesaj foarte important: Nu contează unde te naști, nu contează ce ți s-a spus despre cine ești și cât poți. Fiecare avem puterea de a prelua controlul asupra propriei persoane și putem alege cine vrem să fim, putem să nu lăsăm trecutul să ne definească. Nimeni nu este rău doar pentru că i s-a spus că trebuie să fie și nimeni nu este bun doar pentru că este acolo să reprezinte binele.

Mi-a plăcut foarte mult acest prim volum și îl aștept cu nerăbdare pe al doilea.

Data apariției: June 2019

Tip copertă: Broșată

Format: 137×200

Nr. pagini: 464

ISBN: 978-606-33-3916-5

Editura – LITERA

4 Comments

 • Miau Miau octombrie 24, 2019 at 4:31 am

  Pare tare interesanta

 • Hegedus Rozalia Rodica octombrie 24, 2019 at 4:51 am

  Mi-a plăcut recenzia și aș doriți să citesc această carte cu mare plăcere

 • Sendruc Evelina octombrie 24, 2019 at 1:59 pm

  Mi-a placut recenzia și aș dori să citesc acestă carte cu mare placere

 • Crăciun Mariana noiembrie 25, 2019 at 12:33 pm

  Foarte frumoasă recenzia, mi-ar plăcea foarte mult să citesc această carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *