Scarlet – Marissa Meyer (Cronicile lunare #2) – recenzie – Editura Epica

august 20, 2019

Descriere:

După evenimentele din primul volum, Cinder evadează din închisoarea Noului Beijing, devenind cea mai căutată fugară din Comunitatea Orientală.
Într-o altă parte a lumii, bunica lui Scarlet, Michelle, a dispărut. Fata descoperă că nu știe o grămadă de lucruri despre bunica ei și nici despre pericolul în care a trăit toată viața. Când îl întâlnește pe Wolf, un tânăr care-și câștigă existența din lupte ilegale, bănuiește că el știe ceva despre dispariția lui Michelle, dar nu are încredere în el. Cu toate acestea, dacă vrea să descopere adevărul, nu are de ales.
Wolf și Scarlet sunt pe cale de a dezlega un mister, dar apoi dau peste un altul atunci când fac cunoștință cu Cinder. Împreună, cei trei se străduiesc să dejoace planurile maleficei regine Levana.

Recenzie:

Când am început să citesc romanul și am descoperit că va fi relatat din perspectiva lui Scarlet m-am revoltat. Nu-mi pasa de o oarecare fată din Franța! Voiam să știu ce s-a întâmplat cu Cinder! Dar, după ce povestea a început să prindă contur și am început să o cunosc mai bine pe Scarlet, m-am îndrăgostit de povestea ei, la fel de mult precum de povestea lui Cinder.

Scarlet Benoit este o tânără asupra căreia parcă s-au abătut toate problemele din lume. Bunica ei, Michelle Benoit, lipsește; poliția a inchis cazul, iar ea este lăsată să se ocupe de afacerile fermei singură, în plus cunoaște un tânăr misterios care e pe cale să îi schimbe viața. Încă de la început autoarea ne face cunoștință cu personalitatea ei înflăcărată, precum părul ei roșu. A aflat de la buletinele de știri despre povestea lui Cinder și, spre deosebire de majoritatea oamenilor, o compătimește, având grijă să nu rateze nicio ocazie de a-și arata simpatia fata de povestea lui Cinder, în ciuda opoziției celorlalți oameni.
Scarlet și Cinder sunt atât de asemănătoare și totuși atât de diferite. Amândouă au atitudini independente și se luptă cu toată forța atunci când trebuie, Scarlet e mai impulsivă, Cinder mai calculată, și, deși aparent sunt niște necunoscute, amândouă urmează să afle cât de importante sunt una pentru alta. Scarlet este tot ceea ce mi-am dorit de la Cinder: o fată care are voie să aibă defecte și să nu fie criticată pentru ele, are voie să greșească fără ca asta să o coste viața.

În acest roman toate personajele au evoluat. Cinder este mai puternică, deși încă are dubii asupra drumului care pare să îi fie predestinat.

De asemenea facem cunoștință cu o serie de personaje noi. Thorne, Scarlet și Wolf au fost cei care au ieșit în evidență și au ajutat-o semnificativ ​​pe Cinder.

Thorne apare în peisaj în timpul evadării lui Cinder din închisoare. El este excentric, fermecător, egoist dar curajos. El reprezintă partea comică din poveste, dar deloc enervantă: o ajută pe Cinder să ia cele mai bune decizii și îi este alături în fiecare clipă. Cei doi, împreună, sunt într-adevăr distractivi. Nu cred că Cinder ar fi fost la fel de interesantă, în acest volum, fără Thorne.

Wolf, este un luptător de stradă și aparent întâmplător o cunoaște pe Scarlet și o însoțește în misiunea ei. Este un personaj care a câștigat multă simpatie din partea mea. Există mult mister care îi înconjoară povestea de-a lungul romanului. Această intrigă provoacă cititorul să întoarcă paginile mai repede pentru a descoperi mai mult. Wolf atinge toate notele în această poveste: de la victimă la protector, de la erou la răufăcător. Mi-ar fi plăcut să văd mai multe informații despre el și fratele său. Dar din păcate autoarea nu ne oferă nimic în plus în acest volum. Poate în următorul vom descoperi istoricul său.

Kai își petrece timpul arătându-ne cât de naiv și laș poate fi. Tot romanul a stat într-un birou din palatul său acceptând amenințări și jigniri, făcând planuri împotriva lui Cinder și apoi răzgândindu-se. El este prințesa care trebuie salvată, nu Cinder. Cine vrea să se ducă la castel și să-l salveze? Dar înainte să îl scoateți de acolo, aruncați o găleată de apa asupra lui, poate astfel coboară și el din norișorul ala pufos.

Una peste alta, mi-a plăcut foarte mult Scarlet, m-a ținut prinsă în poveste până la ultima pagină, abia așteptam să văd ce se întâmplă în continuare și a fost frumos să descopăr personaje noi minunate! Chiar dacă nu ți-a plăcut atât de mult Cinder, aș recomanda cu siguranță să citești Scarlet. Din punctul meu de vedere acest al doilea volum este mult mai bun decât primul. Cu siguranță nu trebuie ratat!

Editura – Epica – Epic Wave

Autor: Marissa Meyer

An apariție – 2019

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *