Cum să furi o inimă cu un sărut – L.J.Shen – Editura Epica

august 18, 2019

DESCRIERE:

Se spune că primul sărut trebuie să fie unul câștigat. Al meu a fost furat la un carnaval de un tip mascat, arogant și versat, sub cerul orașului Chicago. Aveam 19 ani.

Se spune că jurămintele din ziua nunții sunt sacre. Dar, în cazul meu, au fost încălcate încă dinainte să ieșim din biserică.

Se spune că inima bate pentru un singur bărbat și că toate marile povești de dragoste au un final fericit.

Eu, Francesca Rossi, m-am surprins ștergându-mi și rescriindu-mi povestea până la ultimul capitol.

Recenzie

Ce-ar fi dragostea fără risc?

Dacă mi-ar fi făcut cineva rezumatul acestei cărți, înainte să o citesc, as fi spus că sigur nu mă voi atinge de ea: mafioți, povesti de dragoste și lupte între șefii acestor clanuri mafiote – pur și simplu nu pare un subiect pe placul meu. Și cât de tare m-aș fi înșelat. Wow…ce cursă! Alături de Francesca și Wolfe aproape ca nu ai timp să respiri. Am devorat cartea cu o viteză record.

Chiar mi-a plăcut foarte mult această poveste. Mi-a plăcut furia, nebunia, mi-a plăcut romantismul și chiar am sfârșit prin a iubi personajele. Nu mă așteptam să-l întâlnesc pe diavol deghizat în senator, deținând puterea asupra tuturor.

De asta oamenii au inventat minciunile. Niciun alt animal nu minte. Adevărul e nemilos. Te răscolește și te trântește cu fața în noroi. Te forțează să privești realitatea în față și să te descurci cu asta. Să simți greutatea lumii în care trăiești.

Mi-a plăcut această carte pentru călătoria emoțională pe care m-a dus. De asemenea, am fost intrigată de modul în care personajele principale ating ușor fericirea având în vedere sentimentele de aversiune avute unul față de altul. A fost o altfel de poveste romantica, una foarte bine scrisă.

Încă de la început povestea m-a tulburat. O întâlnim pe Francesca Rossi, fiica unuia dintre cei mai mari mafioți. Este o tradiție în familia ei, de a nu lăsa fetele să obțină o educație universitară, pentru a le aranja căsătorii profitabile. De aceea, Francescăi i s-a promis prima iubire, Angelo Bandini. Cu toate acestea, lucrurile iau o schimbare drastică atunci când apare senatorul Wolfe Keaton. Nu vă dau mai multe detalii pentru că orice cuvânt în plus de aici s-ar numi spoiler și nu vreau să vă stric plăcerea lecturii.

Protagonistul masculin al poveștii este senatorul Wolfe Keaton, în vârstă de treizeci de ani, unul dintre cei mai de succes bărbați din Chicago. Hotărât, inteligent, crud și blând în același timp, plin de răni interioare, Wolfe și-a construit un zid, fiecare cărămidă însemnând un gând de răzbunare, fiecare etaj al zidului reprezentând fiecare an de durere suferită. Nimeni nu a reușit să se apropie de zidul său, darămite să-l dărâme. Și totuși, în fața dragostei toți capitulăm. Wolfe nu are prieteni dar are adevărul. Și asta, spune el, este cel mai important.

Romanul deși plin de dramă, acțiune, senzualitate este mai mult de atât. Autoarea s-a dedicat evoluției personajelor. Și i-a ieșit atât de bine! Urmărim evoluția unei femei supuse în lupta ei pentru libertate. Urmărim și evoluția unui bărbat schilodit pe interior de durerea trecutului în căutarea adevăratului sens al vieții.

Deși descrierea cărții vă poate duce cu gândul la un triunghi amoros, nu e cazul. Este vorba doar de un singur bărbat, restul sunt întâlniri întâmplătoare, fără a arunca protagonista într-o relație dublă sau fără a-i trezi acesteia vreun dubiu, așa cum se întâmplă de obicei în poveștile cu triunghi amoros.

Povestea este țesută cu grija. Abundă de răsturnări neașteptate de situație. Sigur, acțiunea principală a cărții e previzibilă dar cui îi mai pasă când treci prin atâtea stări ca să ajungi la final?!

Execuția intrigii este FANTASTICĂ! Am avut impresia că autoarea s-a infiltrat în mijlocul mafiei și a scris ce a văzut, fără floricele. Atenția la detalii și nuanțele subtile care se întrepătrund de-a lungul romanului sunt excepționale. N-am citit o carte ci am văzut un film.

Și dacă va spune cineva că această poveste e o telenovelă, nu îl contrazic dar nici nu îmi pasă. Am adăugat cartea pe lista plăcerilor mele vinovate literare. M-a cucerit și a făcut din emoțiile mele ce a vrut.

Am vrut să îi dau 4 steluțe, dar pentru că încă sunt sub influența sentimentelor trezite de poveste, am să îi dau 5. L.J. Shen m-ai cucerit!

Atentie! Este o carte 18+ (desi pe ea scrie 17+)

Anul aparitiei 2019
Numar pagini: 400

Editura: EPICA PUBLISHING HOUSE – colecția EPICLOVE

4 Comments

 • Nicoleta Teleman august 20, 2019 at 3:23 pm

  Îmi doresc să citesc neapărat această carte!❤️

 • Nicoleta Teleman august 20, 2019 at 3:28 pm

  Îmi place enorm această carte!🤗

 • Alexandra martie 12, 2020 at 8:56 pm

  De fapt, este 17+ , atat scrie si pe carte..

 • Marincas Valentina mai 28, 2020 at 11:12 pm

  Mi-a plăcut enorm de mult această carte. Sincer am citit-o într-o singură noapte. Nu am putut să o las din mână. O recomand din tot sufletul. Garantat o sa o recitesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *