El și Ea, adică noi – Petruța Petre (recenzie)

august 3, 2019

DESCRIERE

Povestea asta începe așa, ca orice poveste: un El întâlnește o Ea. Și încet, încet totul se schimbă: din admirație in atracție, din atracție în iubire și, ce credeți, din iubire în pasiune. Și schimbarea continuă până când El și Ea devin Noi.

RECENZIE

Primul lucru care m-a impresionat la această carte a fost numărul mare de pagini: 512. Este clar că autoarea a vrut să surprindă toate detaliile poveștii fără să grăbească personajele și acțiunea. Mi-a plăcut acest lucru.

Greșim tot timpul, e firesc. Iubim tot timpul, e necesar. Greșeala și iubirea sunt mereu împreună.

EL – Alex și EA – Irina au 40 de ani, ambii au copii dar n-au avut noroc de acel happily ever after – fericiți până la adânci bătrâneți. Acum sunt singuri și niciunul nu mai speră că va auzi dragostea bătând la ușa. Dar, din fericire, destinul are alte planuri cu ei. Și totul începe cu un dans.

Din acest moment asistăm la o biografie a unei relații de dragoste. Aflăm gândurile fiecăruia referitor la momentele petrecute împreună și vom descoperi cum uneori temerile noastre de respingere, de abandon, sunt nefondate. Ba mai mult, poate persoana a cărei părere contează simte același lucru.

Mi-a plăcut ideea pe care a fost construit romanul și m-a impresionat, așa cum am spus mai sus, faptul că a fost dezvoltată pe parcursul a 500 pagini. Am apreciat atenția la detalii și naturalețea personajelor în anumite momente.

Însă, unele detalii, pentru mine, au fost inutile și greu de depășit. Nu m-am simțit confortabil să aflu încă de la începutul cărții ce face Alex când e singur în cameră și se gândește la Irina sau de câte ori face acest lucru. La fel ca și mersul la toaletă, consider că unele detalii din intimitate trebuie evitate a fi povestite în primele 5 pagini. Am pornit lectura cu o imagine dezagreabilă și m-am desprins greu de acest moment. Din punctul meu de vedere trebuie creată o anumită atmosferă pentru aceste situații, dacă romanul nu este 100% erotic.

Eu nu cred în dragoste la prima vedere, nu citesc romane din Colecția Romantică și poate de aici și părerea aceasta, dar mi s-a părut totul prea siropos. Îmi este greu să cred că la 40 de ani, după un dans de 3 minute, cineva ar considera că nu mai poate respira fără acea persoană. Romanul ar fi fost perfect, doar din acest punct de vedere, dacă personajele ar fi fost niște adolescenți aflați la prima iubire, care au o percepție diferită asupra dragostei.

Personajul Alex mi-a plăcut, dar nu la început când se descria ca pe un Don Juan, un bărbat după care femeile leșină – m-a dezgustat acest lucru.

Doar eu așteptam să fiu vânat. E grav! Pentru prima dată am ales să fiu vânat de cine nu trebuia. Și erau acolo atâția vânători iscusiți, care m-ar fi devorat acum. Femei frumoase, mai mult sau mai puțin inteligente, care încă râvnesc după mine, care încă mă doresc, care încă supină…

Dar, cu cât narațiunea se desfășoară el devine un personaj decent, făcând cititorul să uite aroganța de la început.
Nu mi-a plăcut, nu mi s-a părut reală, nici replica lui atunci când Irina îl anunță că nu se simte bine pentru că urmează să îi vina menstruația iar el o sfătuiește să se ducă la medic pentru că își dorește ca ea să nu sufere. Nu cred că există în realitate un bărbat precum Alex, iar dacă există nu știu ce femeie nu s-ar plictisi de această avalanșă de dulcegării. Dar dacă există un Alex, exista și o Irina.

Irina mi s-a părut cel mai credibil personaj din roman, având principii sănătoase și ținând cât de cât în frâu entuziasmul exagerat al lui Alex.

Personajele secundare au fost și ele bine construite, fiecare cu personalitate diferita, nuanțând pe alocuri intriga romanului.

Lectura acestui roman a fost precum o prăjitură bună în care ai turnat prea mult zahar, dar acest lucru înseamnă doar că nu s-a pliat pe gustul meu, nu că este o carte rea. Dacă va plac astfel de romane sunt sigura că veți găsi această carte ca fiind perfectă.

Cartea poate fi achiziționată de AICI.

3 Comments

 • Alina Ioana august 17, 2019 at 11:07 am

  O carte minunată, o poveste de dragoste unde el și ea, devine noi.
  M a fascinat, este pe lista mea de preferințe.

 • Mihaela-Daniela Dobre august 17, 2019 at 1:31 pm

  Frumoasă recenzie! Interesantă carte!

 • maria barabula august 18, 2019 at 7:28 am

  Interesanta carte ! Minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *