Noutăți YA pe care trebuie neapărat să le ai (editura Storia Books)

iulie 15, 2019

Dacă sunteți nostalgici și deja vă gândiți cu regret la zilele când vara se va termina, să nu vă pară rău. Știm cu toții că lectura este cea mai rapidă, benefică și ieftină călătorie. Așa că, imediat după bronzul verii, să vă faceți bagajele pentru că Editura Storia Books ne trimite în această toamnă în călătorii minunate, alături de personaje preferate, unele mult așteptate, precum și alături de personaje noi care abia așteaptă să vă cunoască.

Iată ce noutăți literare delicioase vă așteaptă să le descoperiți în toamnă:


 1. We Hunt The FlameHafsah Faizal – La doar o săptămână de la lansare, We Hunt The Flame a intrat în lista New York Times Bestseller direct pe locul cinci.
   
  Oameni au trăit pentru că ea a omorât.
  Oameni au murit pentru că el a rămas în viaţă.
  Amândoi sunt legende în Arawya, însă niciunul dintre ei nu vrea să fie.
   
  Zafira este Vânătorul, care vânează în pădurea blestemată din Arz pentru a-şi hrăni oamenii. Nasir este Prinţul Morţii, care îi asasinează pe cei îndeajuns de nechibzuiţi încât să îi sfideze tatăl autocratic, regele. Dacă se descoperă că Zafira este de fapt fată, toate realizările ei ar fi anulate; Dacă Nasir arată că poate simţi compasiune, tatăl lui îl va pedepsi în cel mai brutal mod posibil.

2. Lady Smoke – continuarea bestsellerului New York Times – Prinţesa de cenuşă de Laura Sebastian

Theo ştie că libertatea vine cu un preţ, dar este hotărâtă să găsească o cale să îşi salveze ţara fără să se piardă pe ea însăşi.

Theo nu mai poartă o coroană de cenuşă. Şi-a recuperat titlul dobândit prin naştere şi are şi un ostatic – prinţul Soren. Dar oamenii ei rămân în continuare înrobiţi de Kaiser, iar ea se află la mii de kilometri distranţă atât de ei cât şi de tron. Ca să le recupereze are nevoie de o armată. Numai că, pentru a obţine această armată care să lupte pentru această cauză, trebuie să aibă încredere în temuta ei mătuşa  – piratul Dragonsbane. Potrivit acesteia, Theo poate să obţină armata numai dacă îşi alege un soţ – ceva ce nicio regină astreană nu a mai făcut până acum.

3. How To Make Friends With The Dark – al doilea titlu al lui Kathleen Glasgow, autoarea bestsellerului O fată din bucăţi

Uite ce se întâmplă când îţi moare mama.


E cea mai strălucitoare zi din vară şi e întuneric afară. E întuneric în casa noastră, întuneric în cameră şi întunerc în inima ta. Te simţi ca şi cum întunericul o să te spintece în două.

În modul asta se simte Tiger. Întotdeauna au fost doar ea şi mama împotriva lumii întregi. Apoi, într-o zi ca oricare alta, mama ei a murit. Şi acum e doar Tiger, singură.

Uite cum înveţi să te împrieteneşti cu întunericul.

4.

Queen of Nothing – mult aşteptatul final al trilogiei Făpturile Văzduhului de Holly Black

După ce a fost numită regină în Tărâmul Zânelor şi apoi exilată de maleficul rege Cardan, Jude se simte neputincioasă, regină fără regat. Îşi petrece timpul cu Vivi şi Oak, se uită la reality-show-uri şi contemplează la metodele în care se poate răzbuna pe Cardan. Atunci când  Taryn – sora ei geamănă – vine să îi ceară să o ajute, Jude nu ratează oportunitatea de a se întoarce în Tărâmul Zânelor, chiar dacă asta înseamnă că va trebui să se confrunte cu cel care a trădat-o – maleficul Cardan.

One Comment

 • Diana iulie 15, 2019 at 7:02 pm

  We Hunt The Flame – Hafsah Faizal, How To Make Friends With The Dark – Kathleen Glasgow sunt cărțile pe care le-aș dori cat mai curând în biblioteca. 😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *