Fata cu inimă de dragon – Stephanie Burgis

februarie 17, 2019

Descriere:

Silke se pricepe de minune să se folosească de cuvinte când trebuie să iasă din încurcături. Sau să intre în ele. Iar acum este într-o mare încurcătură. Are o singură șansă să-și salveze părinții din mâinile zânelor care îi țin captivi de ani întregi. O singură șansă să găsească, în sfârșit, un loc pe care să-l numească „acasă”.

Silke primește o misiune extrem de periculoasă din partea prințesei moștenitore – să spioneze familia regală din Elfenwald în timpul primei lor vizite în regat. În schimb, Silke va primi casa pe care o dorește între zidurile sigure ale palatului. Aventura în care intră se dovedește cu atât mai complicată cu cât micuța eroină are motivele ei ascunse pentru care nu are încredere în zâne. Poate Silke să afle adevărul despre vizita zânelor în timp ce își protejează și propriile secrete?

Mi-a plăcut atât de mult această carte. Mi-a plăcut și primul volum „Dragonul cu inimă de ciocolată” și am crezut că mai mult de atât, mai frumos și mai palpitant nu se poate. Dar m-am inșelat. „Fata cu inimă de dragon” și-a croit drum direct în inima mea.

Scrierea este alertă, amuzantă, abordând, într-un mod absolut delicios, multe teme morale.

Această carte a avut tot ceea ce m-a făcut să iubesc primul volum, plus bonus: mai multă acțiune, imagini, suspans și personaje noi, minunate.

Povestea explorează mai mult trecutul lui Silke (prietena Aventurinei – fetița – dragon), unul dintre personajele mele preferate din prima carte.

Nu eram dragon, dar aveam și eu aripile mele. Nu mă mai puteam lăsa distrasă…nici măcar de apetisantul miros de ciocolată sau de un loc pe care îl simțeam periculos de mult ca fiind al meu.

Aceasta era genul de poveste în care nu îmi permiteam să cred.

Este o fantezie extraordinară despre o tânără fată care căuta stabilitate și un loc pe care să-l numească „acasă”. Silke este orfană, zânele luându-i părinții când ea avea doar șapte ani. Ea locuiește, împreună cu fratele ei mai mare, pe prundul unei gârle, singura lor sursă de venit fiind slujba ei la ciocolaterie și banii (puțini) obținuți din vânzarea mărfii la o tarabă, în piață.

Dar Silke are visuri și speranțe care o fac să își dorească mai mult. Ea își folosește talentele pentru a promova ciocolateria „Inimă de ciocolată”, unde cea mai bună prietenă ei este un dragon care iubește ciocolata. Cu toate acestea, Silke nu se simte împlinită.

„Aveam să izbândesc, așa cum și-ar fi dorit ei. Aveam să le împlinesc toate visurile, luptând mai mult decât o făcusem vreodată – indiferent de cât de mult sufeream, aveam să încetez să mai risipesc atât de mult timp la Inimă de Ciocolată, pretinzând că era adevărata mea casă.”

Astfel, ajunge în atenția Prințesei moștenitoare care dorește să îi ofere un loc permanent în palatul său, dacă este de acord să spioneze familia regală de zâne, Elfenwald, atunci când vin să negocieze un tratat cu Drachenburg.

Va reuși Silke să își ducă la bun sfârșit misiunea? Ce motiv secret o îndeamnă să accepte propunerea prințesei?

Unul dintre punctele forte al acestui al doilea volum (dar și al primului) este modul în care sunt conturate personajele: realiste și inteligente.

Aventurina a fost personajul principal din primul volum și încă rămâne prezentă și aici dar este pusă într-un plan secundar, accentul fiind pus pe dezvoltarea lui Silke.

Aflăm cum a ajuns Silke în oraș, unde sunt părinții ei și de ce relația cu fratele mai mare este atât de tensionată.

Mi-a plăcut, de asemenea, să aflu mai multe despre cele două prințese și relația dintre ele.

Întâlnirea cu zânele, ieșite din subteran pentru prima oară în peste o sută de ani, a fost punctul culminant, acest fapt oferind ritm și suspans cărții – planurile sunt create, distruse și aruncate aproape la fel de repede cum le puteți citi.

Pe parcursul acestei lecturi veți zbura și veți vedea lumea de pe aripile unui dragon iar papilele gustative vor tânji după descrierile de ciocolată. Este una dintre acele povești care provoacă cititorul la o teleportare, nu la o călătorie. Pentru că nu veți vedea personajele, ci le veți simți trăirile, veți fi conectați cu toate simțurile și vă veți bucura de o experiență literară completă.

Concluzionând, cartea are dragoni, ciocolată, magie și prietenie. Ce altceva ați mai putea dori? Este prezentă, de asemenea, și Aventurine, care este mai puternică și mai curajoasă, strălucind cu adevărat pentru că s-a obișnuit a fi umană.

„Fata cu inimă de dragon” aduce zâmbet și relaxare. Ca și în cazul Dragonului cu inimă de ciocolată, a fost o adevărată plăcere să o citesc. Așa că sper că o veți citi și voi, dar nu înainte de a vă înarma cu multă, multă ciocolată.

Cartea poate fi cumpărată de la editura Storia Books.

 • Titlul original: The Girl with the Dragon Heart
 • Pagini  304
 • Data publicării: 2019
 • Editura: Storia Books

12 Comments

 • anasylvi februarie 17, 2019 at 9:47 am

  Foarte bine suna, multumesc pentru recomandare!

 • Oana - Crâmpeie de suflet februarie 17, 2019 at 6:23 pm

  De când mă țin să citesc primul volum, nici n-ai idee! Tot aduc cartea în față și tot o dau la o parte… Recenzia ta mă convinge că e musai să citesc aceste două cărți. Mulțumesc pentru recomandare! <3

 • Hegedus Rozalia Rodica februarie 19, 2019 at 7:00 pm

  O recenzie foarte buna, poate achizitionez si eu cartea

 • Teser Andreea februarie 20, 2019 at 8:55 am

  Foarte frumoasa

 • Dobrișan Maria Ancuța martie 2, 2019 at 12:04 pm

  Am și eu primul volum, dar nu l-am citit. Seria pare foarte interesantă.

 • Loredana Kusmodi martie 3, 2019 at 8:32 am

  Suna interesant. Multumesc pentru recomandare

 • Anuta Tudorache martie 5, 2019 at 4:59 pm

  Foarte interesanta pare, m-ati facut curioasa sabo achizitionez sa o citesc.

 • Paula martie 15, 2019 at 8:15 am

  Foarte buna recenzia, imi doresc si eu cartea aceasta!

 • Dicu Mihaela martie 15, 2019 at 1:07 pm

  Interesanta lectura!

 • Miha U. martie 15, 2019 at 5:15 pm

  Si despre prima carte am auzit numai lucruri bune! Acum le doresc pe amândouă! 😊

 • Manuela Stanica martie 16, 2019 at 3:29 am

  Foarte frumoasa recenzia! Abia astept sa citesc si eu ambele carti. 😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *