Muntele dintre noi – Charles Martin

martie 11, 2018

Cand moare speranta, se naste dragostea

Muntele dintre noi este un roman plin de emoție, o carte scrisă elegant, cu o poveste bine pusă la punct. M-am bucurat cu adevărat de lecturarea ei.

Singurii supraviețuitori ai unui accident de avion, chirurgul Ben Payne și jurnalista Ashley Knox se află la 3.500 de metri deasupra nivelului mării, în inima iernii, fără mijloace de comunicare. Ashley, a cărei nuntă a fost programată două zile mai târziu, este grav rănită. Datorită îngrijirii oferite de Ben, ea nu este în pericol, cel puțin pentru câteva zile.
Dar, pentru a supraviețui, trebuie să călătorească 75 de kilometri în munți. În timpul călătoriei lor haotice, se descoperă reciproc, schimbă secrete care nu mai par atât de importante, râd împreună, reușind sa își păstreze umorul cu orice preț. Dar fiecare clipă petrecută pe munte diminuează șansele lor de supraviețuire.

Descrierea acestei povesti este uluitoare. Charles Martin a folosit, prin cuvinte, niște imagini uimitoare care mă făceau să mă simt parte din poveste – blocată pe munte cu Ashley și Ben. Am văzut totul clar și am trăit un sentiment real de pericol, împreună cu frumusețea peisajului.

Cartea este foarte bine scrisă. Are momente minunate, momente groaznice și un pic de umor pentru a ușura suspansul emoțional. Răsturnările de situație erau așteptate și neașteptate în același timp. Nu este doar o poveste despre doi străini care au supraviețuit unui accident mortal. Este o poveste despre viață, dragoste și suferință, personalitățile personajelor venind în completare pentru a reflecta acest lucru!

Ben este un doctor uimitor, un om iubitor, puternic și curajos. De asemenea, este vulnerabil din punct de vedere emoțional, stând in defensivă uneori.

Aș spune că Ashley este o mică eroină. Deși, din punct de vedere fizic, nu a reușit să facă ceea ce trebuia făcut pentru a ajuta la supraviețuire și a găsi o salvare, din punct de vedere mental și emoțional a fost incredibil de curajoasă. În mod evident suferea, dar a reușit să păstreze o atmosferă pozitivă și plină de umor. Cred cu adevărat că Ben nu ar fi fost atât de puternic fără ea.

Această poveste mi-a intrat în suflet pentru ca vorbește despre voința de a supraviețui, despre iubire și despre umanitate. Vorbește despre puterea de a merge mai departe, de a nu pierde speranța chiar și în cele mai întunecate momente.

Este mai mult decât o poveste de dragoste, este un manual de supraviețuire.

4 Comments

 • Anca martie 11, 2018 at 11:20 am

  Abia aștept să o citesc și eu!

  • Cristina Braia martie 11, 2018 at 11:51 am

   Sunt curioasa sa îți aflu părerea, dar am o presimțire ca îți va plăcea la fel de mult. ❤️😘

 • Oana Mariam martie 11, 2018 at 6:00 pm

  Felicitări pentru recenzia minunată! 💚 Am și eu romanul în plan. Pare a fi pe gustul meu.

  • Cristina Braia martie 11, 2018 at 8:04 pm

   Sunt sigura ca va fi pe gustul tău. Este foarte frumos scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *