Still Me – Jojo Moyes

martie 10, 2018

Romanul incepe din locul în care ne-a lasat în Dupa ce te-am pierdut, cu Lou in drumul spre New York City pentru o noua oportunitate de angajare. Mi-a plăcut să citesc despre experiențele ei de acolo și mi-a plăcut că, deși a evoluat de la primul roman, evenimentele care au trecut încă o afectează foarte mult.

Ea începe să muncească pentru o tânără soție poloneză pretențioasă. În ciuda faptului că se luptă să se comporte cu distanța pe care o impune relația angajator – angajat, totuși caracterul ei cald și grijuliu face ca cele două să devină aproape prietene.

Dar i s-a spus să nu confunde niciodată afacerea cu prietenia, iar neascultarea acestui sfat o va costa scump pe Louisa.

Între timp, relația de lungă distanță a ei cu noul iubit Sam (pe care l-am întâlnit în După ce te-am pierdut) se luptă să supraviețuiască, iar o nouă ispita apare în cale, atunci când se întâlnește cu Josh (care seamană izbitor de mult cu Will)

Da, aceasta este o poveste de dragoste simplă și, dacă căutați ceva mai profund și mai semnificativ, reveniți la început și citiți din nou primul volum, pentru că într-adevăr acesta nu este atât de profund.

Priviți-o ca pe o carte complet nouă, cu confortul existenței unor personaje familiare, și citiți-o fără prejudecăți și așteptări anterioare, astfel veți evita sentimentul de dezamăgire.

Are caractere bine conturate pe care le veți cunoaște și cu care vă veți obișnui foarte rapid, acțiunea desfășurându-se într-un bloc de apartamente de lux, într-un vechi New York Brownstone, cu descrieri care vă vor face să simțiți că ați vizitat fiecare loc.

Această carte este o ficțiune romantică 100% pură, ușoară și distractivă.

One Comment

  • Denisa martie 31, 2019 at 10:37 am

    Am văzut filmul ,,Me before You”. Am tot zis că voi citi și cărțile, dar timpul unui elev de clasa a VIII-a este foarte restrâns. La un moment dat mă gândeam să renunț la această serie. Citisem câteva pagini din ,, După ce te-am pierdut” și chiar m-a captivat. Oricum..nu fusese un motiv destul de puternic care să mă împingă pe la spate ca să iau cartea în mână și să o citesc. Întotdeauna am avut nevoie de o scânteie ca să încep
    o obsesie pentru o carte. Ca și la After. După ce am aflat că se va face un film după carte, mi-am descărcat toate cărțile și le-am citit. Așa este și aici. Acum chiar sunt hotărâtă să citesc această serie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *