Lumina dintre oceane – M.L Steadman

februarie 18, 2018

Aceasta este o poveste despre rău și despre bine….și despre cum, uneori, răul și binele arată la fel.

„Lumina dintre oceane”  iși desfașoară acțiunea pe o insulă mică de pe coasta Australiei de Vest, unde Oceanul Indian se întâlnește cu Oceanul de Sud, explorând consecințele  dragostei, dorinței și a deciziilor luate în numele lor.

Tom Sherbourne se angajează ca paznic al farului de la Janus Rock, o poziție care i-a oferit o oarecare pace interioară, dupa ororile vazute în timpul primului război mondial.

În timpul vizitelor sale rare în orașul de la Port Partageuse, el o cunoaște pe Isabel Graysmark, cu care se căsătorește în cele din urmă, iar cei doi își creează o viață împreună pe insulă.

Într-o dimineață de aprilie, o barcă în care se găsește trupul unui bărbat mort și un copil plangând, ajunge pe țărm – iar viața cuplului se lovește o răscruce de neconceput. Doar câțiva ani mai târziu, ei descoperă consecințele devastatoare ale deciziei pe care au luat-o în acea zi – când povestea reală a copilului iese la iveală.

Autoarea explorează colțurile ascunse ale sufletului omului, oscilând între valorile binelui și ale răului, între dorință și datorie. Deciziile făcute cu intenții bune, cu dragoste, atrag consecințe care dăunează ireparabil.

Simpatia mea s-a îndreptat către toți protagoniștii, către două femei îndurerate și către un bărbat care nu dorește să vadă suferință în jur. Bucuria este adesea juxtapusă peste sentimentele de teamă și stările de tensiune interioară – provocate de remușcările clădirii fericirii pe nefericirea altcuiva.

Tom este un om complex, erou de război, având un caracter ce se agață de idealurile iubirii, onoarei și datoriei. El știe cum liniile dintre bine și rău pot bloca circumstanțele date și se străduiește să facă ceea ce este corect.

Atmosfera spectaculoasă de pe Janus Rock, insula mică care găzduiește farul îngrijit de Tom și Isabel, splendoarea izolată a locului este descrisă viu, dezmierdând simțurile cititorului prins în acest refugiu idilic.

„Lumina dintre oceane” este un roman uimitor, bogat cu emoție și personaje extraordinare!

One Comment

  • Andreea martie 30, 2018 at 12:12 pm

    .O am si eu pe lista ca sa o citesc.M-Ai facut curioasa si mai mult acum dupa ce am citit recenzia ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *