Avocatul Rebel – John Grisham

februarie 18, 2018

Nu este ușor sa fii avocat. Asta o știm cu toții. O știe și Sebastian Rudd, avocatul apărării (după sistemul de drept american).Dar sa fii avocat intr-o societate corupta, fără a avea un birou sau un număr de telefon? De unde îți iei cazurile? Cum găsești clienti?

Acest lucru nu reprezintă o problema pentru Rudd.

In ceea ce-l privește, cazurile vin singure (aproape toate având legătura cu criminali periculosi, de care toată lumea se ferește) iar clienții îl găsesc și atunci când el nu își dorește.A avut un birou, cândva, dar acesta a avut un sfârșit pe măsura gravitații cazurilor sale și de atunci Sebastian Rudd lucrează intr-un vagon, a cărui adresa este secreta. Vagonul este antiglont, cu Wi-Fi, un bar, un mic frigider, scaune de piele fină, un compartiment ascuns de pistoale și un șofer puternic înarmat.

El nu are nici firmă, nici parteneri, nici asociați. Are doar un singur angajat, șoferul său, care este, de asemenea, garda de corp, grefierul, confidentul și partenerul de golf. Locuiește singur într-un mic apartament penthouse, dar extrem de sigur, iar piesa principală de mobilier este o masă de biliard de epocă.

Bea bourbon și poartă un pistol.Sebastian apără oamenii de care alți avocați nu se vor apropia: un copil tatuat si consumator de droguri care se zvonește că este într-un cult satanic, acuzat de molestare și de ucidere a două fetițe; un criminal vicios pe moarte; un proprietar arestat pentru ca a tras intr-o echipă SWAT care a invadat în mod greșit casa lui.

De ce acești clienți? Pentru că el crede că toată lumea are dreptul la un proces echitabil, chiar dacă el, Sebastian, trebuie să înșele pentru a-și asigura unul.

El urăște nedreptatea, nu-i plac companiile de asigurări, băncile sau marile corporații; el nu are încredere în formele de guvernare și râde de noțiunile de comportament etic al sistemului de justiție.Sebastian Rudd este unul dintre cele mai colorate, scandaloase și mai atrăgătoare personaje ale lui John Grisham.

Avand simtul dreptății, al înșelăciunii și simtul umorului este imposibil de împiedicat.

Rudd este avocatul de care toată lumea se ferește, dar pe care toți îl vor.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *